WP

Alam Maya yang indah

Adakah syarikat anda masih terikat dengan IE6? Tunjuk kepada bos IT anda

Leave a comment

Setiap kali saya menulis tentang seram iaitu Internet Explorer 6 – pelayar yang usang, tidak terjamin yang melekat tenaciously Web – yang saya dengar dari pengguna yang mempertahankan kehadiran berterusan pada PC korporat .

Mereka berhujah bahawa permohonan dalaman yang ditulis pada IE6 tidak akan berjalan di atas apa-apa lagi, dan bahawa jabatan IT mereka kekurangan tenaga kerja untuk mengemas kini permohonan untuk menjalankan pelayar yang lebih moden.

Maaf, itu hanya karut semata-mata. Dan saya menggunakan perkataan yang lebih kukuh, tetapi ini adalah satu laman web keluarga. Syarikat-syarikat yang yang masih saddling pekerja-pekerja mereka dengan pelayar ini out-of-tarikh atas sebab-sebab dalaman, terus-terang, malas atau tidak sangat pintar.

Berikut adalah Carta Geek No. 1: Di Amerika Syarikat, Internet Explorer 6 kini mempunyai bahagian pasaran yang kurang daripada 1 peratus di Amerika Syarikat, mengikut nombor terkini dari Permohonan bersih. Apakah ini bermakna bahawa majoriti syarikat-syarikat telah berjaya berpindah.

Jika syarikat-syarikat itu boleh melakukannya, anda boleh juga.

 

“IE6 telah talian punch jenaka pelayar untuk sementara waktu, dan kita telah bersemangat sebagai sesiapa sahaja untuk melihat ia pergi. Malah, kami melancarkan laman undur IE6 Mac lalu untuk membantu mempercepatkan lagi proses ini. Kurang daripada setahun kemudian, saya teruja untuk mengatakan bahawa Amerika Syarikat (AS) telah menyertai barisan Austria, Poland, Sweden, Denmark, Finland dan Norway yang turun di bawah penggunaan 1% daripada IE6 . Di samping itu, Republik Czech, Mexico, Ukraine, Portugal dan Filipina juga memasuki Circle Juara-Juara . Kami berharap ini bermakna lebih banyak pemaju dan IT boleh mempertimbangkan Kelebihan IE6 “rendah-keutamaan” pada titik ini dan berhenti menghabiskan masa mereka perlu menyokong pelayar yang ketinggalan zaman.”

Microsoft telah diketahui bahawa IE6 mesti mati untuk beberapa lama. Sifat tidak terjamin menimbulkan masalah untuk Internet secara keseluruhan, kerana ia boleh memupuk penyebaran botnets yang menyebarkan spam dan malware. Bilangan laman arus perdana tidak menyokongnya. Yang cuba untuk menggunakan Gmail dan Facebook dengan IE6 boleh pengalaman yang mengecewakan, sebagai contoh, kerana ia tidak menyokong teknologi Web moden yang mereka perlukan.

Malangnya, terdapat masih banyak kerja yang perlu dilakukan. Walaupun AS telah dibersihkan IE6, ia masih digunakan berat di bahagian-bahagian lain dunia pengkomputeran. Daftar keluar carta ini dari Microsoft tapak undur IE6 :

Di peringkat global, IE6 mempunyai bahagian yang hampir 8 peratus daripada pasaran pelayar web, kebanyakan yang didorong oleh satu kekalahan 25.2 peratus saham di China.

Saya telah lama berputus asa Houston – dengan kepekatan syarikat tenaga besar – mungkin menjadi sarang AS daripada IE6. Dalam tempoh enam bulan terakhir 2011, IE6 mewakili 4.7 peratus daripada pelayar yang digunakan untuk melihat chron.com.

Tetapi saya gembira melihat bahawa, pada bulan Disember, IE6 telah digunakan untuk hanya 0.6 peratus daripada dilihat chron.com. No 1 pelayar yang digunakan pada bulan lepas di laman web kami IE8, pada 26.7 peratus, diikuti oleh IE9 pada 13.5 peratus.

Jika perniagaan anda masih menggunakan IE6, menunjukkan pengarah IT data ini. Jika dia adalah keras kepala, berasa bebas untuk menggunakan ejekan.

Lebih baik lagi, pastikan Ketua Pegawai Eksekutif anda melihatnya. Tiada syarikat mahu menjadi sebahagian daripada kelab ini eksklusif.

Oh, dan betul-betul supaya anda tahu. . . IE7 tidak benar-benar alternatif yang boleh diterima. Ia IE6 baru. Facebook hanya mengumumkan ciri Timeline baru itu tidak akan bekerja di IE7 . Dan Google berhenti menyokong IE7 awal tahun ini.

Ketinggalan IT, inilah peluang anda untuk mendapatkan di hadapan kelak!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s