WP

Alam Maya yang indah

Single duet Siti feat Sean Kingston

Leave a comment

TAHUN lalu, penyanyi nombor satu negara, Datuk Siti Nurhaliza, muncul bersama album Inggeris pertamanya yang berjudul All Your Love. Daripada album berkenaan, dia tampil bersama single Falling In Love.

Cik Normah pun seronok mendengar lagu yang dimuatkan dalam album itu. Apatah lagi kalau didengar versi adunan semula single pertamanya, yang memang boleh buat kita bergoyang sakan.

Pada 1 Mac ini, Siti dikatakan akan melancarkan single keduanya pula yang berjudul Remember You. Lagu itu akan dilancarkan ke semua stesen radio di Malaysia, Indonesia, Singapura dan Brunei secara serentak.

Lebih istimewa, lagu ciptaan Bryan Bouro dan Alexander Kristian itu dinyanyikan Siti bersama penyanyi terkenal, Sean Kingston, yang popular dengan lagu Beautiful Girls.

Diterbitkan sendiri oleh Bryan, menerusi syarikat What’s Up Entertainment, Remember You diadun di Studio mixHous, Los Angeles, manakala proses mastering pula dilakukan di Oasis Mastering di Burbank, California.

Amboi, jauh benar proses penghasilan single Siti ini dilakukan. Teringat pula Cik Normah pada album Ella yang berjudul USA (1994), yang turut dirakam di Amerika Syarikat. Kalau album Ella itu berjaya terjual melebihi 300,000 unit, mungkin tempiasnya akan terkena juga kepada single dan album Siti.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s